Sinds 2020 is het mogelijk dat patiënten vanaf 16 jaar online toegang hebben tot hun eigen medische dossiers. Dit mooie initiatief is ontworpen om patiënten meer controle te geven over hun gezondheidsinformatie en de toegang tot essentiële zorgdiensten te vergemakkelijken.

Het hart van deze ontwikkeling is het veilige en beveiligde systeem dat door huisartsen en apotheken wordt gebruikt om medische gegevens op te slaan. Patiënten kunnen eenvoudig inloggen op hun medische dossiers via "Mijngezondheid.net," waarvoor een DigiD vereist is. Hier kunnen zij hun medische verslagen en labuitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen, digitaal vragen stellen en afspraken maken met hun huisarts. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de handige app "MedGemak," die beschikbaar is voor installatie op smartphones.

Het grote voordeel van dit systeem is dat patiënten 24 uur per dag medische informatie kunnen inzien. Dit stelt patiënten in staat om hun medische geschiedenis te volgen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen over hun gezondheid.

Cusus ‘Digivitaler’ voor patiëntenzorg in het digitale tijdperk
Om patiënten te ondersteunen bij het navigeren door deze digitale gezondheidszorgrevolutie, slaan huisartsen, apothekers en de bibliotheek Forum Zoetermeer de handen ineen om de cursus "DigiVitaler" aan te bieden. Tijdens deze cursus zullen deelnemers leren hoe ze kunnen inloggen op het patiëntportaal, toegang krijgen tot hun medische dossier en profiteren van de online mogelijkheden, zoals het aanvragen van herhaalrecepten, het stellen van vragen en het maken van afspraken.

Inschrijven voor de cursus "DigiVitaler" kan via:
Telefoonnummer: 06-43843121
E-mail: cursus@bibliotheek-zoetermeer.nl

De cursusdata en tijden in de Bibliotheek Forum Zoetermeer zijn als volgt:
Dinsdag 10 oktober, 10:00 - 12:00 uur
Dinsdag 17 oktober 19:30 – 21:00 uur

Locatie van de cursus:
Bibliotheek Forum Zoetermeer
Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer

Deze mooie ontwikkelingen markeren een stap in de richting van een digitale toekomst in de gezondheidszorg, waarin patiënten meer controle hebben over hun gezondheidsinformatie en toegang hebben tot geavanceerde zorgdiensten. Het is belangrijk om nu al te leren hoe medische dossiers kunnen worden bekeken, aangezien ook de dossiers van ziekenhuizen online toegankelijk zijn.

Voor meer informatie over deze nieuwe digitale mogelijkheden en de "DigiVitaler" cursus kunt u contact opnemen met S.Brauckman 06-43843058.