Juist als u een chronische aandoening heeft of een functiebeperking, is beweging vaak erg goed voor u. Mits u beweegt op uw eigen niveau en met goede (medische) begeleiding. Overleg altijd met uw (huis)arts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut welke beweging of sport voor u het beste is.

Wilt u gaan bewegen, maar weet u niet waar of hoe? Misschien hebben mensen in uw omgeving tips voor u. U kunt ook zelf gaan bewegen met behulp van een van de vele apps die er zijn. U vindt er een paar op de pagina handige sites en apps. Als u klachten, een functiebeperking of chronische aandoening heeft, overleg dan voor u gaat sporten met uw (huis)arts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut wat u kunt doen.

Kennismakingscursussen

De gemeente Zoetermeer werkt samen met allerlei sportaanbieders in en om Zoetermeer. Daardoor kunt u kennismaken met verschillende sportactiviteiten, zonder dat u meteen lid moet worden van een vereniging. U vindt vast een sport die bij u past. Er zijn ook speciale cursussen voor mensen die om medische redenen meer willen gaan bewegen. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Zoetermeer

 

patiënt beweegt onder begeleiding van fysiotherapeut, handbike