Wilt u graag gezonder gaan eten of meer bewegen, maar vindt u het moeilijk om het vol te houden? Er zijn talloze sites en apps die u kunnen helpen. Op deze pagina noemen we er een paar. 

Een app of site met gezonde en gemakkelijke recepten. Een wandelapp. Een app die bijhoudt hoeveel je hebt bewogen. Er zijn allerlei mogelijkheden om eetgedrag en beweging bij te houden. Hieronder een paar suggesties, dit overzicht wordt in de toekomst uitgebreid.

GGD appstore

Een uitgebreide verzameling gezondheidsapps. De GGD AppStore biedt een begrijpelijk en transparant overzicht van relevante en betrouwbare gezondheidsapps en websites, getest door GGD-medewerkers.

Bekijk de GGD appstore

Ommetje-app

Wandelen houdt de hersenen gezond. Deze app van de Hersenstichting helpt u om in beweging te komen. U kunt bijvoorbeeld een wandelgroep of -competitie starten. Zo kunt u samen wandelen, zonder dat u op dezelfde plaats bent. Meer informatie en downloaden kan op de site van de Hersenstichting

Mijn Eetmeter

Het Voedingscentrum heeft een app waarin u kunt bijhouden of u dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt. Ook kunt u zien of u een gezond eetpatroon heeft dat past binnen de Schijf van Vijf. 

Meer informatie en downloaden op de site van het Voedingscentrum

scherm mobiele telefoon met gezondheidsapps