Als elke seconde telt, belt u dan onmiddellijk 112

Moet ik naar de dokter?

Mindd widget zelftriage

Huisartsen Spoedpost Zoetermeer

Adres

Centrum Acute Zorg

HagaZiekenhuis Zoetermeer, ingang Brechtzijde

Wanneer bellen?

Bij een levensbedreigende situatie, belt u meteen 112.
Voor spoed buiten kantooruren kunt u het nummer van de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer bellen:

+31 (0)79 343 16 00

Is er geen sprake van een levensbedreigende situatie, maar is er wel spoed? Overdag belt u dan uw eigen huisarts. 's Avonds, ’s nachts of in het weekend belt u bij niet levensbedreigende spoed naar de huisartsen Spoedpost Zoetermeer. Bijvoorbeeld voor een verdraaide knie of een plotseling ziek kind. Als het nodig is, sturen we meteen een ambulance of huisarts naar u toe. In andere gevallen vragen we u om even langs te komen. Vaak kunnen we telefonisch een goed advies geven. 

Bent u ingeschreven als patiënt bij een huisarts in Zoetermeer of Benthuizen? Dan kunt u 's avonds, 's nachts en in het weekend voor spoedzorg naar de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer. Wij werken alleen op afspraak, dus bel altijd voordat u naar de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer komt. Zo voorkomt u dat u lang moet wachten. 

Telefoongesprek met triagist

Als u belt, krijgt u een goed opgeleide triagist aan de lijn die zorgt dat u zo snel mogelijk de juiste hulp krijgt. Bij voorkeur belt de patiënt zelf. In een kort gesprek vraagt de triagist u de informatie die nodig is om de juiste hulp te bieden. De triagist vraagt u daarnaast ook naar de volgende patiëntgegevens:

 • naam en adres,

 • geboortedatum,

 • naam van de huisarts,

 • burgerservicenummer, 

 • het nummer van de ziektekostenverzekering en

 • medicijngebruik. 

Zorgt u dus dat u die informatie bij de hand heeft als u belt. Belt u voor iemand anders, zorg dan dat u alle informatie over de patiënt bij de hand heeft.

U krijgt op basis van het gesprek met de triagist de hulp die voor u nodig is. Dat kan zijn: 

 • Een telefonisch medisch advies

 • Een afspraak op de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer

 • Een bezoek van de huisarts aan huis (als het voor u niet verantwoord is om naar de huisartsen spoedpost te komen)

 • Een ambulance

 • Doorverwijzing naar spoedeisende hulp

Als u contact hebt gehad met de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer, geven wij dit door aan uw eigen huisarts. Zo weet deze wat er aan de hand is en wat wij voor u hebben gedaan.

Hoe komt u bij de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer?

U vindt de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer in het Centrum Acute Zorg (HagaZiekenhuis Zoetermeer, ingang Brechtzijde, wijk 25).

Er is parkeergelegenheid bij het Centrum Acute Zorg.

Openbaar vervoer 

De Huisartsen Spoedpost Zoetermeer is ook bereikbaar met de tram en bus:

 • Randstad Rail, halte de Leyens (tram stopt bij winkelcentrum De Leyens, op ongeveer tien minuten lopen);
 • Buslijn 70 stopt vlakbij de hoofdingang van HagaZiekenhuis Zoetermeer.

Wij horen graag uw mening

Bij de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer staat u als patiënt centraal. Daarom werken wij volgens de normen van de NPA en zijn wij gecertificeerd. Het behouden van kwaliteit stopt niet bij het behalen van een certificaat, wij willen ons blijven ontwikkelen.

We vinden het daarom belangrijk om uw mening te horen. Uw mening geeft ons informatie waarvan we kunnen leren. En dat is wat een goede Huisartsen Spoedpost Zoetermeer wil: leren hoe zij hun werk verder kunnen verbeteren. Wilt u ons helpen en meedoen met onze patiëntenenquête? Dit is anoniem.

 • Deel uw ervaring met ons over het bezoek dat u heeft gebracht aan de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer, of over het bezoek van de dokter van de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer bij u thuis, door op deze link te klikken.
 • Deel uw ervaring met ons over een telefoongesprek dat u met een medewerker van de huisartsen spoedpost heeft gevoerd door op deze link te klikken.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

HAP en NHG

Dienstapotheek

Adres

Centrum Acute Zorg (HagaZiekenhuis Zoetermeer, ingang Brechtzijde, wijk 25).

Telefoonnummers

(Avond/nacht/weekend/feestdagen)

(079) 331 91 92

Overdag op werkdagen belt u met uw eigen apotheek.

De Dienstapotheek zit vlakbij de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer in het Centrum Acute Zorg, ingang Brechtzijde van het HagaZiekenhuis Zoetermeer

Dienstapotheek open van 8.00 tot 24.00 uur voor spoed

De dienstdoende huisarts op de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer bepaalt of u met spoed medicijnen nodig heeft. Als u medicijnen voorgeschreven krijgt, kunt u die tot 24.00 uur ’s nachts direct ophalen bij de Dienstapotheek die ook in het Centrum Acute Zorg is gevestigd. Tussen 24.00 en 8.00 uur is de Dienstapotheek gesloten.

's Nachts met spoed medicatie nodig

's Nachts tussen 24.00 - 8.00 uur is de Dienstapotheek gesloten voor bezoekers. Er is wel een medewerker van de Dienstapotheek oproepbaar. Voor spoedeisende geneesmiddelen, die niet kunnen wachten tot de volgende dag, kan telefonisch contact worden opgenomen met de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer (079 343 16 00) Ook in dit geval bepaalt de dienstdoende huisarts of u de medicijnen met spoed nodig heeft

Als de huisarts op de huisartsen spoedpost vindt dat u tussen 24.00 en 8.00 uur met spoed medicijnen nodig heeft, wordt de dienstdoende medewerker van de Dienstapotheek opgeroepen. Deze medewerker zal de medicijnen verstrekken, dit duurt ongeveer 45 minuten. U kunt hierop wachten op de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer of u kunt de medicijnen thuis laten bezorgen. Bezorgen kost ongeveer een uur extra tijd.

Als de huisarts vindt dat u medicatie nodig heeft, maar dat dit kan wachten tot de volgende dag, dan kunt u deze medicatie op werkdagen in uw eigen apotheek ophalen. In het weekend en op feestdagen is de Dienstapotheek vanaf 8.00 uur geopend om uw medicatie op te halen.

Spoedvragen over medicijngebruik

U maakt uitsluitend gebruik van de Dienstapotheek wanneer u dringend medicijnen nodig heeft, die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. U kunt ook bellen bij spoedvragen over uw medicijngebruik. Houd dan de volgende gegevens bij de hand van uzelf of degene voor wie u belt:

 • naam;
 • geboortedatum;
 • naam zorgverzekeraar;
 • inschrijfnummer (=burgerservicenummer/sofinummer).

Echt alleen voor spoed

De Dienstapotheek is er niet om buiten kantooruren uw herhaalmedicatie op te halen, hiervoor kunt u op werkdagen terecht bij uw eigen apotheek. 

Hoe komt u bij de Dienstapotheek?

U vindt de Dienstapotheek in het Centrum Acute Zorg (HagaZiekenhuis Zoetermeer, ingang Brechtzijde, wijk 25)

Er is parkeergelegenheid bij het Centrum Acute Zorg.

Openbaar vervoer 

De Dienstapotheek is ook bereikbaar met de tram en bus:

 • Randstad Rail, halte de Leyens (tram stopt bij winkelcentrum De Leyens, op ongeveer tien minuten lopen);
 • Buslijn 70 stopt vlakbij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis Zoetermeer.