Uw huisarts en apotheek bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van online diensten. Dit gebeurt via de website MijnGezondheid.net (MGn) of via de app MedGemak.

Via MGn kunt u:

  • online een afspraak maken met de huisarts;
  • een herhaalrecept aanvragen, rechtstreeks bij de apotheek of bij uw huisarts;
  • een bericht naar uw huisarts of apotheek sturen;
  • uitslagen van laboratoriumonderzoek bekijken (bijvoorbeeld van bloed prikken);
  • uw eigen medisch dossier bekijken.

Elke huisarts en apotheek bepaalt zelf welke online diensten hij of zij aanbiedt. Anders gezegd: het kan zijn dat uw huisarts of apotheek niet alle mogelijkheden aanbiedt.

Hoe werkt het?

De meeste patiënten van Zoetermeerse huisartsen en apotheken zijn al aangemeld voor MijnGezondheid.net. Met uw DigiD kunt u dan inloggen op uw account en bijvoorbeeld uw eigen medische informatie inzien (bv labuitslagen), veilig berichten versturen naar uw huisarts/apotheek of een herhaalrecept aanvragen. Met als groot voordeel dat dit op elk moment van de dag kan én dat u niet aan de telefoon hoeft te wachten tot u aan de beurt bent.

Bent u nog niet aangemeld, dan moet u eerst een account aanvragen. Dit doet u via de link op de website van uw huisarts. U hoeft maar één keer een account aan te vragen, daarna kunt u steeds inloggen met uw DigiD.

Geen DigiD?

Om de veiligheid en privacy van uw medische gegevens te beschermen, kunt u alleen met een DigiD met sms-functie of met de DigiD-app inloggen. Heeft u dit nog niet, dan moet u die eerst aanvragen via de website digid.nl. Dit kan een paar dagen duren. Ook kinderen vanaf 16 jaar kunnen een eigen DigiD aanvragen en zich aanmelden voor MGn/MedGemak. Kinderen tot 16 jaar kunnen aangemeld worden door hun ouders.

Heeft u hulp nodig?

We kunnen ons voorstellen dat het ingewikkeld is om uit te vinden hoe MijnGezondheid.nl en de app MedGemak werken. Daarom kunt u voor hulp terecht bij de inlooplocaties van Piëzo inZet. Waar en wanneer dat kan, leest u in de folder

Andere folders voor meer informatie:
Op de pagina met publicaties vindt u nog meer informatiefolders over MijnGezondheid.net en MedGemak.

foto van kind op schoot bij ouder achter de laptop